Bra bemötande av vården men många tror att bältros smittar

Kicki berättar om hemska elstötar och ett rött märke i pannan som visade sig vara bältros, om ett bra bemötande av vården och att flera av hennes bekanta trott att bältros smittar.

(Ett nytt fönster öppnas)

Bra bemötande av vården men många tror att bältros smittar

Jag har haft bältros en vecka nu. Det började med hemska ”elstötar” på höger sida av huvudet. Efter ett dygn kom ett litet rött märke i pannan och en känsla att inte vara helt 100 i orken. Fortfarande ”elstötar” i huvudet. Jag förstod inte att det var bältros då, men nästa dag kom lite knottror i de röda fälten i pannan. Naturligtvis var det en söndag så det blev rådfrågning via 1177.

Fick Valaciclovir Mylan att ta i 7 dagar. På 4:e dagen hade jag rodnad och små knottror över pannan, i hårfästet, ögonbrynet och ögonlocket. Blev besök på ögonmottagningen för att kolla så att inget hänt med ögats hinnor. Ordentlig undersökning konstaterade att allt var OK. Tack vare att medicin sattes in så snabbt blev det inga fler vätskande blåsor än i den första röda fläcken. Elstötarna i huvudet minskade snabbt och nån otäck klåda har jag inte. Nu hoppas jag att det fortsätter gå så pass bra i fortsättningen också.

Jag har haft tur att träffa mycket bra läkare som gett bra information och råd vilket har gjort mej lugn i den här ganska otrevliga sjukan. Vad jag däremot råkat ut för är att många bekanta tror att jag smittar så de vill inte att jag kommer i närheten. Det finns hur många konstiga uppfattningar om bältros som helst!


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Kicki
Källor: Kicki

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.