Alejandra har svåra nervsmärtor efter ett bältrosutbrott

Alejandra oroar sig för att hennes outhärdliga nervsmärta som kom efter hon haft bältros. Hon är dessutom höggravid och vill inte att nervsmärtorna ska vara kvar när hon ska föda.

(Ett nytt fönster öppnas)

Alejandra har svåra nervsmärtor efter ett bältrosutbrott

Hur vet jag att jag inte har fått långvarig nervsmärta? Eller vad det nu heter? Fick bältros för två veckor sedan, satt in antibiotika 3 dagar efter första utslag, har haft så mycket inte att jag var inlagd på sjukhuset två veckor mer morfin iv bland annat.

Jag är hemma nu. Smärtan har minskat men inte jätte mycket. I början kunde jag inte ens andas eller kissa eller prata pga att smärtan var så stark. Nu är det absolut bättre men fortfarande jätte besvärligt. Känner att det bränns i huden hela dagen, mest på natten. Känner fortfarande den inre smärtan, men mindre än i början och det kommer bara under natten. Jag har svårt pga. smärtan att sitta och att helt enkelt göra andra vardagliga saker. Bara när jag ligger känns det lite bättre men då kliar det så himla mycket.

Är så rädd att jag har fått den långvariga smärta som kan pågå under flera månader. Även fast det känns bättre än för 2 veckor sedan så är det fortfarande jätte svårt att få mitt liv tillbaka. Är dessutom höggravid i vecka 33 och bebisen kommer snart. Är rädd att smärtan inte försvunnit innan dess. Har ej blåsor kvar men irriterad hud (på revbenet hela vägen till ryggen) har masa sår men ej infekterad. Kan inte ha tajta kläder eller ens bh.

Vad tror ni? Är mina besvär som vanliga vid en lindrig bältros eller finns det möjlighet att jag har drabbats av den långvariga post smärta? Som sagt, första blåsorna började jag behandla direkt efter 3 dagar efter första utslagen med acyklovir. Hjälp 🙁


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Alejandra
Källor: Alejandra

Kommentarer

  1. Hej Alejandra! För tillfället har vi inte kontakt med någon läkare. Däremot kan du alltid ringa sjukvårdsupplysningen, din barnmorska eller vårdcentralen. Sjukvårdsupplysningens telefonnummer är 1177. Beskriver du för dom om hur du har det, precis som du gjort här, bör de kunna ge dig råd om hur du ska gå vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.