Jag fick bältros på halva huvudet och ansiktet

Rose-Marie berättar om hur hennes bältros, som hon fick i ansiktet, har påverkat hennes syn och livskvalité, även fem år efter bältros utbrottet.

(Ett nytt fönster öppnas)

Jag fick bältros på halva huvudet och ansiktet

Jag fick bältros på halva huvudet och ansiktet.

Fick bromsmedicin som jag skulle äta. Gjorde det, men fick diarré av den. Jag trodde inte att det skulle påverka medicinen. Men det gjorde det eftersom effekten uteblev.

Detta resulterade i en helvetisk värk. Och flera besök på ögonkliniken.
Med undersökning och droppar. Varje gång sa man att du har tur för ögat har inte skadats. Men med resultat i dag visar det sig att hornhinnan har fått ärr och jag ser MYCKET sämre.

När bältrosen hade försvunnit visade det sig att jag hade fått nervsmärta som sitter i ena halvan av huvudet och ansiktet ner till öga och näsan.

Stadigt en brännande, svidande värk. Och en klåda. Svårt att kamma och fixa håret. Börjar jag klia i huvudet går det nästan inte att sluta.
Blåser det ute så blir det värre för håret rör sig då. Ögat och näsryggen kliar och svider. Ögat kan också kännas avdomnat ibland. Detta har jag nu haft i 5 år nu.

Har i dag läst att om man får bältros i ansiktet ska man läggas in på sjukhus och det tror jag att man måste.

Till alla som kan vaccinera sig säger jag: GÖR DET!! Man vet inte när oturen är framme. Och risken ökar med stigande ålder.

Jag skulle göra vad som helst för att slippa detta helvete.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Rose-Marie Valsjö
Källor: Rose-Marie Valsjö

Kommentarer

  1. Hej! Jag har små utslag i huvudbotten på höger sida har haft bältros ett par ggr på olika ställe på kroppen. Just känslan att det bränner att det besvärar mig när håret lägger sig fel gör att jag kanske tänker på bältros igen. Måste jag kanske söka läkare? Skulle bli glad om jag fick svar min läkare är på semester tack på förhand Birgitta

  2. Hej! Min mamma fick det för tre år sedan. Det har försämrat hennes livskvalité radikalt. Ständig smärta utom när hon sover. Hur har du hanterat det. Hur kan man som anhörig hjälpa till. Verkar inte vara någon medicin som helt tar bort smärtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.