Maries munsår var egentligen bältros

Marie berättar om hur hon försökt behandla sig för både bihåleinflammation och munsår innan hon inte stod ut längre och återigen kontaktade läkare. Där konstaterade läkaren att det i själva verket var bältros hon drabbats av.

(Ett nytt fönster öppnas)

Maries munsår var egentligen bältros

Jag har fått bältros i ansiktet

Jag är en tjej på 20 år som har fått bältros i ansiktet. Det började med att halva ansiktet gjorde ont vid beröring. Min högra ansiktshalva dvs.. Jag trodde först att det var bihåleinflammation och köpte tabletter på apoteket för just det. Ungefär samma dag upptäckte min sambo små blåsor på min haka, ungefär 5 stycken i grupp. Jag hade ej tittat närmare på detta eftersom att jag trodde att det var en vanlig finne.

Två röda områden på kinden

Efter ett tag fick jag 2 stycken röda områden på kinden lika stora som en en-krona. Jag tänkte inte nåt mer på detta utan pillade på dom konstiga blåsorna jag hade på hakan samtidigt som jag rörde mig i ansiktet i de områden jag hade ont. Sedan fick jag höra att jag hade herpes. Detta var innan blåsorna på kinden hade slagit ut. Jag åkte på apoteket och köpte en salva som heter ”mot munsår” detta var alltså det dom rekommendera på apoteket. Jag smörjde in men kom snabbt på att detta är en för mild salva mot munherpes. Dagen efter åkte jag iväg för att köpa rätt salva. Vid det laget hade utslagen på kinden blivit rödare och större.

Började smörja med nya salvan

Jag började smörja in med den nya salvan som faktiskt var mot munherpes. Salvan är ungefär 2 cm stor och ganska dyr, och jag hade många områden att smörja in.. Under tiden hade jag panik. Hela mitt ansikte såg hemskt ut.. Jag hade utslag på hakan och upp mot kinden. Mina lymfkörtlar svällde upp, på hals, bakhuvudet och under örat. Första natten var smärtan i lymfkörteln bakom örat så påtaglig att jag inte kunde sova. Jag grinade av smärtan och blev tvungen att ringa 1177 mitt i natten. Dom rådde mig till att äta Alvedon och Ipren. Hade inge Alvedon hemma så fick försöka sova så gott jag kunde.

Dagen efter hade utslagen blivit värre

Dagen efter hade utslagen blivit värre, jag var till doktorn igår! och han konstaterade att det var bältros, inte munherpes. Fick tabletter utskrivna, sitter just nu med utslag över hela högra ansiktshalvan, det svider, bränner.


Publicerad:
Uppdaterad:
Skribent: Marie
Källor: Marie

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.